Att packa till ett läger, övernattning eller hajk är en konst. Det är inte lätt i början men ju mer man tränar desto bättre blir man, därför har vi här en packlista som kan hjälpa dig när du ska iväg.

Utrustningslista

När man ska iväg på paddelhajk är det viktigt att vattenpacka sina tillhörigheter, dvs packa så att kläder och annat inte blir blött. Här har vi en packlista som kan hjälpa till och ge några tips när ni ska packa.

Utrustningslista vid exempelvis paddelhajk

När du ska iväg på ett läger eller övernattning så är det viktigt att man har med sig rätt utrustning, men detta behöver inte kosta en förmögenhet. I dokumentet ”första övernattningen utomhus” så finns lite mer information om olika utrustningar.

Första övernattningen utomhus

När man ska sova utomhus så vill man absolut inte frysa. I dokumentet här nedanför finns lite tips för hur man håller sig varm om natten. Det är väldigt bra om man läser igenom detta dokumentet innan man åker iväg på en övernattning eller ett läger. Självklart så finns ledare och kompisar där för att hjälpa till och påminna om viktiga saker, men att vara förberedd är alltid bra.

Att sova gott och varmt om natten

Har du några ytterligare frågor så tveka inte att fråga din ledare!